d2cc

Rejser til Maldiverne er noget, man bør overveje, hvis man trænger til at komme væk. Maldiverne er en republik i det Indiske Ocean, og landet ligger sydvest for smukke Indien. Så hvis man trænger til varme og sol, kan en tur til Maldiverne være en ganske oplagt mulighed. I hvert tilfælde i højsæsonen. I højsæsonen vil man nemlig altid opleve sol og varme på Maldiverne. Højsæsonen spænder fra december til april måned, og det er jo netop i de måneder, man så let kan komme til at fryse herhjemme i kolde Danmark. På Maldiverne er der næsten garanti for solskin, og risikoen for regn er nærmest ikke eksisterende.

Selvom Maldiverne er rigtig skøn i højsæsonen, skal man ikke frygte at bestille en rejse dertil i lavsæsonen. Den er både billigere, og man kan få sig en nok så skøn ferie på trods af, at vejret ikke er helt så godt som mellem december og maj måned. Vejret er nemlig ikke helt uudholdeligt. For selvom der selvfølgeligt er lidt højere luftfugtig og lidt større chance for regn, betyder det ikke, at man ikke også kan opleve utallige skønne timer med solskin i denne periode. Og i og med, at Maldiverne har en gennemsnitstemperatur på omkring 30 grader året rundt, bliver man altså ikke snydt for varme. Det betyder også, at havets temperatur er skøn!

Der er masser at lave på Maldiverne

Uanset hvilken ferietype, man er, er rejser til Maldiverne noget, man skal holde øje med. Er man for eksempel typen, der elsker at plaske og svømme rundt i havet, vil man elske Maldiverne. Her har man både mulighed for at snorkle og dykke i det smukke hav, og hvis man hellere vil opholde sig over vandfladen, er der rig mulighed for at komme til at fiske. Foruden den smukke natur, er kulturen også en oplevelse i sig selv. Da Maldiverne består af en masse små flade øer, findes der også mange forskellige lokale oplevelser og personer. Det er klart noget, man bør opleve. På hovedøen ligger et af verden tættest befolkede byer. Dette er også klart noget, man skal opleve, hvis man ikke har klaustrofobi.

De praktiske ting i forbindelse med en rejse til Maldiverne

Inden man pakker kufferten, springer på flyveren og flyver afsted mod Maldiverne, er der selvfølgeligt nogle praktiske ting, man skal være opmærksom på. For eksempel sproget. På Maldiverne taler man det, der kaldes maldivisk. Det er nok de færreste, der har kendskab til lige netop dét sprog, men det er ingen grund til ikke at tage af sted. Befolkningen på Maldiverne er nemlig vant til turister, og det betyder også, at rigtig mange af dem taler engelsk. Kommunikation er altså ikke et problem. Noget andet, man skal være opmærksom på, er deres møntfod. Denne kaldes rufiyaa, og man kan med fordel veksle til denne, hvis man skal ud og opleve en masse lokalt. Ellers er der langt de fleste steder mulighed for at betale med kreditkort.