d2cc

Når vi går og drømmer om at komme lidt væk hjemmefra og mærke solens varme og lys, går tankerne ofte ned til troperne. Men faktisk behøver man slet ikke at tage så langt væk for at opleve følelsen af solens prikken på kinderne og det strejf af sommer, som mange af os higer efter. Tager man blot en smuttur til en af de mange charmerende storbyer i det sydlige Europa, kan man både få sol, afslapning og masser af kulturelle og gastronomiske oplevelser.

Storbyen har hele pakken

Uanset om man tager væk for at slappe lidt af eller for at få en masse nye oplevelser, så kan storbyen opfylde ens behov. Du kan altid være sikker på, at der er noget at se og opleve. Europa har en lang og begivenhedsrig historie bag sig, som også afspejles i de forskellige landes storbyer. Man kan altid finde interessante museer samt historiske og ikoniske bygninger. Hovedstæder og storbyer generelt har ofte været genstand for afspejlingen af landets økonomi udadtil.

Storby_ferie_Europa

Derfor er der gennem tidens løb ofret mange penge på fantastiske bygningsværker, slotte og monumenter, som man som besøgende kan få stor glæde af. Vil man bare gerne slappe af, så finder man i storbyen ofte parker og anlæg, hvor der er rig mulighed for at gå lange ture eller måske slå sig ned i græsset på et tæppe med en medbragt picnic. Afslapning kan også dyrkes på storbyens mange små cafeer. Sydpå er de i langt højere grad gode til at gå på cafe med en bog eller en avis og blot sidde i timevis og iagttage verden, der går forbi – ofte over en god kop kaffe eller et glas kølig vin.

Smag dig frem til feriestemning

Tager man af sted til en af Europas storbyer, kommer man ikke uden om den lokale mad og gastronomi. For mange handler feriestemningen da også om at gå ud og spise og forkæle smagsløgene. Her kan man opleve den ægte lokale mad, som den rigtig bør laves. Pizza smager bare bedre i Rom, ligesom tapas og sangria også bedst serveres i Barcelona. Tag af sted med åbent sind og smag dig frem til nye retter. Kun på den måde får man hele oplevelsen af den by, man befinder sig i.

Storby_ferie_Europa_mad

Forkæl dig selv med en smuttur

En ferie behøver ikke vare en hel uge. En lille forlænget weekend kan være nok til at fylde energidepoterne op igen. Tag et forbrugslån og få råd til den lille smuttur, der kan give dig den nødvendige afslapning. Rejser man i foråret eller efteråret er temperaturerne stadig lune i Sydeuropa. Og der er mange destinationer at vælge imellem. Rom, Barcelona, Paris – hvilken sydlig storby skal være destinationen på din næste tur?