d2cc

Ferier skal nydes og kan nydes på mange måder. De fleste valfarter til Sydeuropa og er garanteret sol og varme. Andre sværger til storbyernes pulserende liv, butikker og restauranter. Men hvad med om årets ferie tager dig og din familie ned i tempo, i mere end én forstand. Tag cyklen på ferie eller tag cyklerne med i bilen, autocamperen eller campingvognen. Oplev din feriedestination på en helt ny måde, når du cykler gennem landskabet. Duften af sommer, solen som prikker dig på kinden og det simple i at komme frem ved egen hjælp og i eget tempo.

Oplev din feriedestination helt tæt på

Når man cykler gennem et landskab, vil man få en helt anden fornemmelse for årets feriedestination. Ungerne og i kan tage ferien i jeres tempo og for eksempel stoppe ved smukke badesøer og små vejboder. Oplevelser langs jeres rute, som man i bil måske bare ville drøne forbi, bliver pludselig til store øjeblikke for jer som familie. Den tid, som man oplever at få, når tempoet bliver skruet helt ned i et cykelniveau, vil blive jer noget dyrebart og ganske anderledes, end hvad man oplever på et stort all inclusive hotel, hvor tempoet og de fælles oplevelser som familie reduceres til en buffet og et vandland.

Cyklen som transportmiddel

Det er altid en god ide at sætte sig ind i sikkerheden omkring en cykelferie. Skal man for eksempel have et barn med i cykelstol, kan det være en god ide at sætte sig ind i de forskellige muligheder, som findes, se mere her. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man føler sig tryg ved, at ens børn kan cykle uden problemer. Er man ikke helt sikker på det, så kan det være en god ide at planlægge ruter, hvor den hovedsaglige færdsel foregår på cykelstier.

Dem findes der flest af i Danmark og i det centrale Europa, lande som Frankrig og Tyskland. Har man store børn eller er man flere voksne afsted, så kan det være en både sjov og udfordrende måde at holde ferie på, når man skal cykle over sit første bjerg, bevæge sig rundt på cykel i varmen, eller cykle langs en af Europas mange floder. Kun fantasien sætter i princippet grænser for, hvor din cykelferie kan gå til.

Cykelferie med eller uden udgangspunkt

Cykelferien har potentiale til at blive en rejse med start ét sted og slut et nyt. Med en ordentlig oppakning og de rette færdigheder kan man således komme rundt og opleve stort og småt på sin ferie. Vælger man at have et udgangspunkt for sin ferie, en campingplads, en lejet villa, et hotel eller lignende, så er der mulighed for at planlægge ture ud i området.

Østrig, Schweiz, Sydtyskland og det centrale Frankrig er utrolig smukke steder at bruge som udgangspunkt for sin cykelferie. Fordele ved at have en fast base på sin cykelferie kan være den trygge base, hvor man mødes og planlægger næste tur, nyder et par dage uden cyklen, eller hygger sig efter dagens stræk. Uanset, er cykelferien en helt fantastisk måde at komme tættere på hinanden og lokalområdet på.