d2cc

Det kan være svært at finde på gode ideer til ferierne år efter år. Især hvis du har børn, skal det hele bare gå op i en højere enhed, og det er ikke altid så nemt. Der skal både være sjov til børnene og til de voksne, og naturligvis er det også vigtigt med oplevelser, I kan nyde sammen. Derfor kan det være rart med nogle nye input, der gør det lidt lettere at vælge ferien – og dem får du forslag til lige her.

sejlads

Tænk på dine børns interesser

Det lyder måske åbenlyst, men nogle gange glemmer vi det: prøv engang at tænke over, hvad dine børn kan lide at lave. Er de vilde med at dyrk sport, shoppe, lære nye ting eller at prøve sjov mad? Kan de lide bagende sol, eller er de mere til de lidt mere subtile klimaer? Uanset hvad er der god mulighed for at finde frem til en ferie, hvor deres behov bliver opfyldte. Og det er bare lidt sjovere at være afsted, hvis dine børn trives på ferien.

Derfor er der ingen grund til at slæbe dem til Vietnam, hvis de i virkeligheden bare gerne vil en tur til La Santa. Vi kan godt komme til at tænke, at det bare skal være det bedste af det bedste, men nogle gange er det bedste for vores børn noget andet, end hvad der er det bedste for os. For børn er det ofte lidt mindre ting, der skal til. Det eneste, de i virkeligheden har brug for, er tit bare en mega sup, en brikjuice og en smule solskin. Som forældre er der ikke noget bedre end at se sine børn glade, og derfor er deres interesser super vigtige, når I vælger den næste sommerferie. Ofte kan I også sagtens finde et kompromis, hvor både jeres og børnenes drømme tages med.

Barn7

Prøv noget nyt

Vi danskere kan godt være lidt konforme, når det kommer til ferier. Vi har det med at tage de samme steder hen, som alle andre. Det skal ikke forstås sådan, at alle tager til Mallorca, som det var tilfældet i 80’erne, men det er en tendens til, at vi følger de samme rejsetrends. 

Kan du for eksempel huske for et par år siden, hvor alle bare skulle til Island? Eller dengang billetpriserne faldt, så USA blev den helt store feriedestination, selv når folk kun skulle være væk i en uge?

Der er selvfølgelig intet galt med at være med på moden, men nogle gange er det en god ide at tænke over, hvor I gerne vil hen, i stedet for hvor alle andre tager til. 

Det behøver heller ikke altid at være så ekstravagant. Der er mange europæiske lande, som er temmelig oversete, men som både er skønne for børnefamilier og nemme at komme til. For eksempel er Tjekkiet fyldt med smuk natur og spændende byer. Det bedste er, at I kan tage toget, så I behøver ikke at stresse i lufthavnen, og samtidig sparer I en masse C02. 

Egentlig handler det meget om, at I må være kreative og tænke ud af boksen. I stedet for at tage de lette pakkeløsninger, kan I finde frem til en ferie, der passer perfekt til jer og jeres ferieønsker. Selvom I så ikke får gennemført årets ferie-challenge som de andre på arbejdet, kan I til gengæld sige, at I prøvede noget nyt, hvilket måske næsten er endnu mere moderne.