d2cc

Måske har du lagt mærke til dem. De ældre lokale, som hver dag under din ferie, ankommer til stranden på samme tidspunkt. Med sig har de et lille håndklæde, badeskoene ordentligt fastspændte på fødderne, hat og solbriller. De planter deres ejendele på omtrent det samme strandspot hver dag og de kender ruten ud i bølgen blå til perfektion.

De virkede for et øjeblik siden gamle og forkrøblede, som de kom der slæbende på deres strandting, men nu i havet, svømmer de som fisk i vandet. Her foretager de svømmetag, som vi nordboer, kun oplever det, hvis vi bevæger os i svømmehallen en dag, hvor de professionelle øver sig i bassinet.

Vi er selv omgivet af vand, men klimaet begrænser os til få måneders reel brug af vores badestrande. Det problem kender de ikke på samme måde i syd Europa. Her er sæsonen lang og den daglige dukkert et ritual, som nødigt undværes i varmen.

Vil du også svømme som en fisk i havet, når vejret tillader det eller på dine ferier, så kan en ordentlig guide ud i svømmekundskaberne være noget for dig.

Rygcrawl

Svømning på den rigtige måde

Der findes et væld af svømmeteknikker og fiduser til, hvordan du mest hensigtsmæssigt og korrekt kommer bedst frem i vandet. Svømning er i høj grad en følelse af vægtløshed og en helt fantastisk oplevelse af samhørighed med havet. For det er i havet, at de store svømmeoplevelser for den glade amatør er at finde.

Den oplevelse af at bevæge sig frem i havets ukendte og fascinerende, kan ikke rigtig sammenlignes med noget andet. Måske er det netop derfor, at de før omtalte eksperter i svømning fra Sydeuropa altid svømmer så langt ud fra kysten. Her finder de måske en ro og en følelse af vægtløshed i de varmeste timer på døgnet.

Samtidig holder de sig selv i en ulastelig form og udfører svømmetag, som en jævnaldrende dansker skal være i god form for at kunne gøre efter. Vil du gerne kunne gøre de rutinerede svømmere kunsten efter, så læs mere her.

Svømning med ansvar

Når du har styr på teknikkerne, så skal de nye kundskaber selvfølgelig testes af. Det danske klima lever sjældent op til de store eventyr i form af behagelige havtemperaturer. Heldigvis er svømmehallen et godt sted at starte med at øve sig. Det handler om at blive sikker i teknikken, inden man bevæger sig ud på dybt vand.

Der følger et ansvar med, overfor en selv, når man gerne vil svømme. Det er vigtigt at føle sig sikker, inden man tager skridtet ud i svømning i havet. Det gælder i Danmark, så vel som i udlandet. Når teknikken tillader det, vejret og destinationen er rigtig, så kan man prøve sine kræfter af i havet.

Nyd de lange svømmetag og den form for terapi og ro, som svømning i det fri kan give.

Rygcrawl

Gode Sydeuropæiske svømmedestinationer

Landene omkring middelhavet er alle yderst velegnede til svømmeferier. Havet er fortrinsvis roligt og havtemperaturen behagelig. Lande med kyster mod Atlanterhavet har større tendens til vind og strøm, som vi kender det fra Vesterhavet. Ønsker man en svømmeferie hér, så undersøg forholdene grundigt inden du bevæger dig ud i bølgen blå.