d2cc

Odense er en herlig by med masser at byde på, men i efterårsferien bliver den bare en tand mere magisk. Der afholdes festivallen Magiske Dage nemlig, hvor alle børn, og endda også voksne, kan få lov til at slippe deres indre heks, troldmand eller andet magisk væsen ud. Hele bymidten forvandles til en Harry Potter-lignende troldomsby, hvor der gemmer sig hemmeligheder bag ved hvert et hjørne. Skynd dig at booke et ophold, og giv dig selv eller dine børn en fantastisk oplevelse, I sent vil glemme.

Magiske kort

Tag på magiske dage i Odense

Harry Potter Festival, men nu hedder det altså Magiske Dage, fordi Odense Bibliotek, der står for at arrangere festivallen, ikke lige have mulighed for at lægge det beløb, der kræves for at benytte dét varemærke. Festivallen har eksisteret i en del år efterhånden og opstod altså som en hyldest til Harry Potter-universet. Den har med tiden vokset sig større og større, og byder på en masse magiske og sjove oplevelser. Den er drevet af frivillige, men en stor del af byens café- og kulturliv byder også ind med forskellige aktiviteter, de besøgende til festivallen kan benytte sig af.

Der er utallige ting at lave, men noget der kan nævnes er en tur med Trolddomstoget, en kappe workshop, mulighed for at blande og smage forskellige eliksirer, store slag mellem godt og ondt samt en gåtur gennem snoede gader, hvor du kan købe mystisk slik og øjne i glas.

Det er ganske normalt at komme udklædt til festivallen, så du skal ikke være bange for at trække i dine fineste gevandter. Det er dog også helt i orden at have almindelig tøj på, men det er faktisk lidt sjovere, hvis du går all-in.

St. Knuds Kirke

Det kan du også lave i Odense

Festivallen varer tre dage, så hvis du kommer fra andre landsdele, må du hellere finde et sted at overnatte. Der er mange gode muligheder i Odense, men du skal være ude i god tid, for de billigste løsninger bliver hurtigt taget lige præcis den weekend, som tiltrækker rigtig mange besøgende. Har du set et godt tilbud, men mangler du pengene lige nu og her, kan du tage et lån. Med nemid kan du låne hurtigt, og så længe du har mulighed for at betale pengene tilbage i nærmeste fremtid, kan det være en fin løsning. Du må i hvert fald ikke snyde dig selv eller dine små magikere for denne her oplevelse!

Når I alligevel er i Odense, er der mange andre ting, som også kan være spændende at besøge. Selvfølgelige er der klassikkere som H.C. Andersens Hus, men byen byder på meget andet, der er værd at få med. For eksempel er Odense Zoo en rigtig god zoologisk have, som flere gange er blevet kåret til Nordeuropas bedste. 

Brandts er ligeledes et besøg værd, og du finder både spændende samtidskunst, klassiske værker og Sanseudstillingen, som henvender sig til børn og barnlige sjæle. Der er faktisk også arranger på Brandts begge steder i forbindelse med festivallen, så på den måde kan du slå to fluer med et smæk.