d2cc

Det ældste spor, som forskere hidtil har fundet af homo sapiens, findes i Afrika. Afrika er hele menneskehedens fødested. Og det er et kontinent, der har en uendelig lang liste af oplevelser at byde på. Afrika syd for Sahara er i utrolig fremgang i disse år, og der sker rigtig meget i denne dejlige verdensdel. Men det præger selvfølgelig stadig præg af en lang – og sommetider meget hård – fortid, som man kan se spor efter, overalt hvor man kommer. Samtidig er den hastige økonomiske vest og globalisering med til at gøre de afrikanske lande til indehavere af moderne storbyer, der nemt kan forveksles med dem, man kender fra bl.a. vestlige lande. I dag er Afrika et kontrasternes sted – hvis man kan finde en ting, kan man helt sikkert også finde dets modsætning.

Fra storby til strand

Afrika kan byde på noget hvor enhver smag. For det første er der fyldt med millionbyer, hvor transportmidler konkurrer med fodgængere om plads i gadebilledet. Der er larm og altid gang i den – et charmerende kaos, som kun kan fascinere. Her kan man opleve modebutikker side om side med parkarealer og livlige markeder, hvor man kan få alt fra beklædning og elektronik til madvarer og drikkelse.

Men mange afrikanske lande har også strandarealer. For eksempel Mombasa i Kenya byder på en smuk sandstrand, hvor man kan udleve drømmen om en klassisk badeferie i smukke naturlige omgivelser. Det hvide sand møder det turkise vand i en ramme af palmer i dette naturens æstetiske kunstværk.

På safari med The Big Five

Man kan selvfølgelig ikke tage til Afrika uden at prøve en klassisk safari. Også i for eksempel Kenya er der flere forskellige nationalparker og naturreservater, hvor man kan støde på noget af det, Afrika er mest kendt for, nemlig The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, bøflen og elefanten. At opleve disse smukke skabninger i deres naturlige omgivelser kan på ingen måde sammenlignes med at se dem i en zoologisk have bag lås og slå. Og på samme safaritur er der jo også et hav af andre skønne afrikanske dyr man kan få glæde af, som f.eks. giraffer, zebraer, flodheste, gnuer, geparder, gazeller og diverse aber og fugle. En tur til Afrika er også en god måde at opleve truede dyrearter på tæt hold, hvorved man får en bedre bevidsthed om, hvorfor det er så vigtigt at passe på miljøet og modernatur.