d2cc

Har du ferie ventende lige rundt om hjørnet, og er du i tvivl om, hvad du skal bruge din fantastiske ferie på? Når man er vant til en hverdag med stress og jag og 100 daglige gøremål, kan det faktisk være svært at overskue, hvad man skal bruge al den nyvundne tid til. Du vil helt sikkert gerne nå det hele, og samtidig også bare gerne slappe fuldstændigt af. Svaret er ikke nødvendigvis ens for alle – men her er nogle gode bud på skønne ferie-aktiviteter, der vil falde i de flestes smag.

Film-maraton

Uanset om du holder ferie om sommeren eller om vinteren, er en film-maraton altid en god idé. Forbered dig lidt på forhånd og lav et arrangement i stuen, som er en dronning og konge værdig. Dagen forinden køber du godt ind af snacks, slik og lækre sager, og du forbereder også gerne noget mad på forhånd, så I skal bevæge jer mindst muligt på dagen. Aftensmaden består naturligvis af takeaway.

I stuen slæber I madrasser, puder og dyner ind på gulvet, tænder stearinlys og ruller gardinet for. Og så er der ellers dømt filmhygge hele dagen. Lav på forhånd en liste over film, I gerne vil se, så I ikke skal bruge tid på at søge og gruble over, hvilken film der skal afspilles som den næste i rækken.

Pak telefonerne væk og forsvind i filmuniverset – og åbn kun døren, når du skal tage imod din bestilte takeaway.

Shop amok

I dagligdagen har de færreste tid til at shoppe igennem, fordi butikkerne kun har åbent, når du alligevel er på arbejde. Og der er nu ikke noget så skønt som at have tid til at gå i butikker, prøve på, mærke materialerne og overveje sine køb, i stedet for at stressshoppe på nettet.

shopping

Overvej, om du skal invitere nogen med ud for at shoppe, eller om du i virkeligheden faktisk foretrækker at gøre dine indkøb alene i dit eget selskab. Det kan være en fordel at være alene på shopping-turen, da du dermed ikke skal tage hensyn til andre og kan bruge den tid, du vil. Omvendt er det enormt hyggeligt at have selskab – om ikke andet så til de pauser, du måtte holde undervejs.

Start dagen med at spise en god morgenmad på ét af dine yndlingssteder og begiv dig herefter ud i byen. Hvis der er ting, du mangler, eller som har stået på ønskesedlen i lang tid, så start jagten med disse ting. Undgå dog at have en alt for stringent plan, og lad dig i stedet inspirere undervejs.

Sørg desuden for at spare godt op på forhånd, så du har penge til at købe nogle ordentlige ting af god kvalitet – ting som du kan beholde i mange år fremover, og som du vil blive ved med at være glad for.

Impulsiv udlandsrejse

Hvis du er en globetrotter, eller blot godt kan lide en ferie uden for Danmarks grænser, så er en tur til udlandet formentlig alfa og omega for dig, når du holder ferie. Men du behøver slet ikke planlægge på forhånd. Mange rejser bliver faktisk endnu bedre af, at de sker helt impulsivt. Så book gerne ferien i sidste øjeblik, og vær ligeglad med, at der ikke nødvendigvis er andre, der kan tage med dig. Det er slet ikke dumt at holde ferie i udlandet selv – og det gælder, uanset om du er på safari i Kenya, eller ligger på en solbeskinnet strand i syd Sri Lanka.